Ізраїль прискорено ставить на озброєння лазерну систему ППО “Залізний промінь”

Ізраїль прискорює розгортання лазерної системи ППО Iron Beam (“Залізний промінь”) на тлі активізації бойових дій.

Армія оборони Ізраїлю в межах експлуатаційних випробувань отримає на бойове чергування лазер потужністю 100 кВт, розроблений компанією Rafael. Система призначена як для перехоплення артилерійських снарядів, так і для мінометних мін і безпілотників на відстані кількох кілометрів.

Лазерна ППО значно дешевша за “Залізний купол” – один постріл коштує до $1000, на відміну від оцінної вартості ракети Tamir – $40-50 000. Під час атаки ХАМАС Ізраїль зіштовхнувся з дефіцитом ракет для “Залізного купола”.

У березні 2022 року армія Ізраїлю провела низку успішних випробувань “Залізного променя”, що вдало знищив безпілотники, мінометні міни та ракети. Початково систему планували поставити на озброєння ЦАХАЛ у 2025 році, однак процес пришвидшили через напад ХАМАС.

Зараз ЦАХАЛ і Rafael мають лише прототипи лазерних станцій, яких недостатньо для ефективного прикриття ізраїльської території. Через це лазерну ППО розмістять лише на найвразливіших для атак напрямах.

Джерело Defence Industry

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше