Розкрито особливості українського БПЛА “Шуліка” вартістю 1 млн грн (відео)

Група українських інженерів з компанії Skaylab-ua спроектувала багаторазовий безпілотник “Шуліка” і наземний дрон. Наразі ці розробки активно використовуються військовими на Запорізькому та Бахмутському напрямках.

Засновник компанії Євген Рвачов з цього приводу зазначив, що безпілотник “Шуліка” призначений для скидання мін. Він здатний знищувати ворожу живу силу і техніку в темний час доби. Літальний апарат має кілька переваг на кшталт гнучкого зв’язку та наявності захищеного GPS-приймача.

Від оператора “Шуліка” може віддалятися на відстань до 10 км. Дальність польоту БПЛА-бомбардувальника залежить від ємності АКБ і комплектації. З 4 кг корисного навантаження він легко долає 7 км.

Українські військові використовують безпілотник як носія кумулятивних снарядів. Він скидає їх на бронетехніку противника з висоти до 300 м. Через великі габарити використовувати дрон для нанесення ударів можна тільки вночі. У денний час він може бути збитий.

Джерело skylab

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше