Паризькі кондитери приготували найбільший у світі торт «Опера»
Французькі кондитери виготовили рекордно великий торт «Опера», пише газета Le Parisien.
За словами організаторів, для приготування гігантського десерту знадобилося близько ста кілограмів первинного матеріалу, в тому числі тисяча яєць і 36 кг шоколаду. На виготовлення торта довжиною 30,73 метра у кондитерів пішло три дні.
Торт розмістили на столах на сходах біля палацу Гарньє, де і знаходиться Паризька опера. Через коронавірусні обмеження на дегустацію потрібно було записуватися заздалегідь. Всього спробувати десерт прийшли близько трьох тисяч осіб. Залишки торта були передані студентським асоціаціям.
Відзначається також, що на церемонію дегустації були запрошені представники Книги рекордів Гіннесса, оскільки організатори були впевнені, що виготовили найбільший торт у світі, проте на цей час автори збірника досягнень не оголосили про новий рекорд.
Згідно з гастрономічним довідником Larousse gastronomique, канонічним варіантом торта «Опера» є три мигдальних бісквітних коржа, просочених кавовим сиропом, між якими чергується начинка з кавового і шоколадного вершкового крему. Десерт покривається зверху шоколадною глазур’ю і прикрашається сухозлітним золотом.