Цей вітамін може знизити ризик відразу 11 видів раку
Переваги збалансованої дієти з великою кількістю багатих на вітаміни фруктів і овочів різноманітні. Мало того, що ви відчуєте себе краще, ці продукти також можуть мати велике значення для підтримки вашого здоров’я у старості.
Нове дослідження журналу Frontiers in Nutrition показує, що споживання більшої кількості одного конкретного вітаміну може знизити ризик багатьох видів раку і навіть знизити можливість розвитку будь-якого раку в цілому.
Дослідники виявили, що вітамін С був пов’язаний з нижчим ризиком розвитку 11 різних типів захворювань: раку сечового міхура, молочної залози, ендометрію, стравоходу, шлунка, легень, підшлункової залози, передміхурової залози та нирок, а також пухлин шийки матки та гліоми. Крім того, споживання вітаміну С також було пов’язане з нижчою загальною захворюваністю на рак. У дослідженні були проаналізовані результати 3562 статей, у яких вивчалися зв’язки між споживанням вітаміну та захворюваністю на низку різних видів раку.
В інтерв’ю Eat This, Not That!, зареєстрований дієтолог і нутріціолог Гейл Майєр, MS, RD, CDN, зазначає, що в багатьох дослідженнях, включених до цього аналізу, неясно, як учасники дослідження отримували свій вітамін С: з їжі або з добавок.
‘Часто вітамінні та мінеральні добавки не дають тих же переваг, які ми отримуємо, коли споживаємо ці поживні речовини як частину цільної їжі’, – говорить Майєр. «Вітамін С надходить із фруктів та овочів, які також містять клітковину та незліченну кількість інших вітамінів, мінералів, антиоксидантів та фітохімічних речовин, які приносять користь нашому здоров’ю безліччю способів».
‘Коли справа доходить до зниження ризику розвитку раку, варто також відзначити переваги комплексного підходу до харчування’, – говорить доктор Седріна Колдер, доктор медичних наук, член організації ‘Їжте це, а не це!’. Медична спостережна рада.
‘Найкращий спосіб знизити ризик раку – дотримуватися здорової дієти, що включає нежирний білок, цільнозернові продукти, велику кількість овочів (особливо листової зелені), фруктів та обмеження оброблених харчових продуктів’, – пропонує доктор Колдер.
Щоб дізнатися більше про позитивний вплив вітаміну С, ознайомтеся з тим, що щоденний прийом вітаміну С впливає на ваше тіло.