В’ялене м’ясо визнали небезпечним для гіпертоніків
Людям з високим артеріальним тиском не слід їсти в’ялене м’ясо, передають фахівці з медичної спільноти Action on Salt.
На думку експертів, велика кількість солі в деяких м’ясних продуктах може вплинути на рівень тиску і підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Небажаними є навіть продукти з маркуванням «низька концентрація солі», оскільки в них присутня велика кількість натрію, який шкодить здоров’ю гіпертоніків.
За даними лікарів, зниження кількості натрію в організмі зменшує смертність від інсульту на 16% і на 12% – від ішемічної хвороби серця.
Раніше лікарі порадили гіпертонікам пити вишневий сік. Цей напій багатий антиоксидантами, які допомагають розширити кровоносні судини і поліпшити їх еластичність.