Високий рівень омега-3 кислот (риб’ячого жиру) зменшує ризик смерті від усіх причин
Вчені перевірили, чи є зв’язок з рівнем омега-3 кислот в крові людини й смертністю. Як виявилося, високий рівень цих жирних кислот з риби та морепродуктів пов’язаний зі зниженням ризику смерті на 15-18%.
Риб’ячий жир містить у собі крім інших компонентів і поліненасичені жирні кислоти групи омега-3. Саме її рівень вивчали вчені на даних 42466 осіб. Всі ці люди не мали серйозних хронічних захворювань і не приймали додатково омега-3 комплекси.
За час дослідження, а воно тривало 16 років, померло 37% людей. Вчені побачили, що якщо в крові був високий рівень омега-3 кислот, то ризик смерті був на 15-18% нижче.
Втім, не обов’язково їсти багато риби. Можна приймати й препарати з омега-3 кислотами.