Антарктичних пінгвінів, відомих також як чінстрапи (chin strap) або бородані через чорну смужку на білому підборідді, вважають наймасовішим видом в Антарктиці — їх тут близько 7,5 млн пар.
Шлюбний сезон у цих птахів зазвичай починається в жовтні-листопаді.
Пінгвіни відкладають 2 яйця, іноді 1 або 3. А трохи більше, ніж за місяць, з них з’являються пінгвінята вкриті світло-сірим пухом, який поступово темніє на голові, крилах і спині.
У процесі висиджування яєць та догляду за пташенятами беруть участь обидва пінгвіни по черзі.
Біолог 28-ї Української антарктичної експедиції Вадим Ткаченко зняв відео з пташенятами під час роботи на острові Бут. З початку 2024 року там народилося 15 пташенят антарктичних пінгвінів.
“На нашому острові Галіндез антарктичні пінгвіни здебільшого гостюють, та й то – нечасто. А от на Буті, який на 20 км північніше, гніздує їхня невеличка колонія. І що примітно – саме тут одночасно гніздують усі 3 види пінгвінів роду Pygoscelis, що зустрічаються в нашому районі: субантарктичні, антарктичні та Аделі”
Національний антарктичний науковий центр