За чотири місяці росія втратила п’яту частину Чорноморського флоту — міністр оборони Великої Британії

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що за останні чотири місяці росія втратила 20% свого Чорноморського флоту.

Про це він написав у соцмережі X.

Так він відреагував на знищення російського десантного корабля «Новочеркаськ», який атакували українські військові.

За його словами, це доводить, що ті, хто вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут, помиляються.

Він також зазначив, що зараз домінування росії в Чорному морі «поставлено під сумнів». Шеппс упевнений, що нова коаліція на чолі з Великою Британією та Норвегією допомагатиме Україні перемагати на морі.

Нагадаємо, раніше Велика Британія та Норвегія заявили, що очолять нову морську коаліцію для України. У межах неї вони, зокрема, мають запропонувати план розвитку Військово-морських сил ЗСУ.

Атака на корабель «Новочеркаськ»

У ніч проти 26 грудня тактична авіація Сил оборони України завдала удару по кораблю Чорноморського флоту рф «Новочеркаськ» поблизу Феодосії у Криму. Унаслідок атаки корабель знищено.

Ігнат зазначив, що українські військові філігранно організували цю операцію. У корабель влучили крилатими ракетами (на озброєнні в України є ракети Storm Shadow і Scalp).

У російському Міністерстві оборони визнали атаку на корабель «Новочеркаськ». Там заявили, що корабель зазнав пошкодження «в ході відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет».

Військові зазначають, що на борту «Новочеркаська» були боєприпаси (можливо, і «шахеди») — саме тому був такий великий вибух.

Джерело Громадське

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше