Вночі невідомі безпілотники атакували одразу три російські області

В ніч на четвер, 11 січня, територію росії атакували невідомі безпілотники. Засоби ППО працювали в Ростовській, Тульскій та Калузькій областях. В рф звинувачують в атаці Україну, Київ цю інформацію не підтверджував.

Про це повідомило міноборони ворога. За офіційними даними російської сторони, нібито все вдалося збити.

Зазначається, що сили протиповітряної оборони росії працювали приблизно о 4:30 ранку. Нібито вдалося перехопити три безпілотники.

“Черговими засобами ППО три українські безпілотні літальні апарати перехоплено над територією Ростовської, Тульської та Калузької областей”, — сказано в повідомленні міноборони рф.

До цього губернатор Ростовської області рф Василь Голубєв написав, що два безпілотники були збиті над територією Кам’янського району. А губернатор Калузької області Владислав Шапша повідомив, що на околиці Калуги вибухнув безпілотник.

“Дрон здетонував над технічною спорудою насосної станції, внаслідок чого будівля зазнала пошкоджень”, – йдеться в повідомленні.

Водночас немає жодних повідомлень стосовно збиття дрона на Тульщині. Що може бути ознакою того, що невідомий БПЛА таки кудись влучив, а міноборони рф замовчує даний факт. Крім цього, повідомлення про збиття дронів в інших областях теж можуть бути неправдивими.

Війна дронів

Війна росії з Україною фактично стала першою в світі масовою війною дронів. Через надзвичайну інтенсивність бойових дій, а також через величезні розміри фронту в обох сторін не вистачає технічного оснащення для ведення високотехнологічної війни. Тут в нагоді стають дрони-камікадзе.

Їх вже масово виготовляє росія. При цьому для виробництва використовуються аж ніяк не військові потужності: зокрема, БПЛА клепають навіть на хлібних заводах. Україна також запустила власне виготовлення серійних дронів для потреб ЗСУ. Втім, наразі цих обсягів, на жаль, не вистачає для усіх потреб армії.

Територія росії регулярно потерпає від атак невідомих безпілотників. Зокрема, нещодавно мав місце черговий наліт на москву. Росіяни ж тероризують Україну атаками дронів вже як мінімум півтора року.

Джерело informator

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше