Унікальні кадри, як Storm Shadow безперешкодно пролітають над “найпотужнішою в світі” ППО росіян у Криму

Українські крилаті ракети французько-британського виробництва Storm Shadow/SCALP пролетіли над позиціями російського комплексу протиповітряної оборони С-400 у тимчасово окупованому Криму.

Відповідне відео оприлюднив Telegram-канал “Досье Шпиона”.

Повідомляється, що відео було записане 31 січня. Нагадаємо, що тоді був уражений командний пункт 38-го винищувального авіаполку на аеродромі “Бельбек”.

На записі видно сліди пусків зенітних ракет, однак очевидно, що вони перехопили тільки частину з них або ж не змогли перехопити жодної.

Про те, що це позиція саме С-400, свідчить шасі деяких машин, які нагадують МЗКТ-7930 та БАЗ-6909-022.

Крім того, можна помітити машину, що схожа на багатофункціональну РЛС управління 92Н2Е.

92Н2Е. Джерело: pond5.com

Нагадаємо, що згідно з супутниковими знімками, оприлюдненими проєктом DeepState, на аеродромі “Бельбек” був знищений командний пункт.

Окупаційна адміністрація Севастополя та місцеві жителі повідомляли про роботу протиповітряної оборони, яка намагалася захистити об’єкт.

За словами очевидців, після вибуху у бік військового аеродрому рушили пожежні машини та карети швидкої допомоги.

Згодом командувач Повітряних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив вибухи на аеродромі “Бельбек” у своєму телеграмі.

Об’єкти на території аеродрому Бельбек після ракетного удару 31 січня 2024. Фото: DeepState

Командувач Повітряних сил також опублікував відео, на якому видно, як дві ракети влучають в об’єкт на території військового аеродрому.

У кадр потрапив момент прильоту ракети з одночасною роботою російської ППО, яка намагається захистити аеродром, але їй це не вдається, і відбувається ще один вибух.

Авіаційний полк, що базується на аеродромі Бельбек, укомплектований винищувачами Су-27 та Су-30СМ.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше