Ресторатору Клопотенку не дозволили в Японії відкрити український ресторан через “російський” борщ

Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”, тож треба працювати над популяризацією української кухні у світі.

В Японії відмовили шеф-кухарю та ресторатору Євгену Клопотенку у відкритті українського ресторану через борщ, оскільки вважають цю страву російською. Про це він написав у Instagram.

Він повідомив, що вів перемовини про відкриття українського закладу в Японії, але ті йому відмовили.

“Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ — це російська страва”. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами”, — написав Клопотенко.

Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”.

“Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує”, — підсумував шеф-кухар.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Yevhen Klopotenko (@klopotenko)

У липні 2022 року український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що у жовтні 2020 року Мінкульт повідомив, що культура приготування українського борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Джерело focus

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше