Бронетранспортер «Отаман» стане непробивним – отримає посилений захист та нове днище

У модернізованому бронетранспортері «Отаман» буде враховано досвід та помилки, допущені при розробці старої версії, а також нові вимоги, які пред’являють представники державних військових структур.

У нової бронемашини буде змінено силует корпусу, що пов’язане із внутрішнім перекомпонуванням внутрішніх вузлів. Моторно-трансмісійне відділення, розташоване у старій машині праворуч від водія, повністю займе всю передню частину внутрішнього об’єму. Місце механіка-водія буде винесено за це відділення, що має значно підвищити ергономіку та безпеку екіпажу.

Як зазначив представник українського НВО «Практика» Сергій Вілков, таке компонування буде аналогічне німецькій колісній бойовій машині Boxer, внаслідок чого «Отаман» матиме схожий силует із нахиленою під гострим кутом верхньою лобовою деталлю.

«Цей проект досить активно розробляли у 2018-2019 роках, проте з різних причин його було припинено. Однак прямо зараз ми повним ходом розробляємо новий «Отаман» у оновленій версії», – сказав Вілков.

Український проект бронетранспортера «Отаман» повністю перезапущено, перед інженерами поставлено достатньо детальне та серйозне технічне завдання. Її прописували з чітким розумінням того, якою має бути нова бронемашина.
Зокрема, у модернізованій бронемашині буде рівень захисту класу 5, згідно зі стандартом STANAG 4569. Він передбачає захист від обстрілів підкаліберними 25-мм снарядами з дистанції 500 метрів.

Новий «Отаман» отримає багатошарове V-подібне днище, якого не було у старій версії. Воно забезпечить найкращий протимінний захист для екіпажу та піхотинців у десантному відділенні.

НВО «Практика» опрацьовує дві версії машини з колісною формулою 6×6 та 8×8. Вони проектуватимуться з максимальною уніфікацією, яка передбачає використання єдиних для обох платформ двигуна та трансмісії.

Вага старого «Отаман» у версії 6х6 у повній комплектації з бойовим модулем та навісною керамічною бронею становить 26 тонн. У той же час заявлена ​​розробниками очікувана вага нової бронемашини у версії 8×8 становитиме 30 – 32 тонни.

Джерело building-tech

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше