Гаазький суд видав ордери на арешт Шойгу та Герасимова

Палата попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду (Гаага) видала ордери на арешт колишнього міністра оборони рф Сергєя Шойгу та начальника Генштабу ЗС рф Валерія Герасимова.

Про це йдеться в офіційному повідомленні МКС.

“24 червня 2024 року Палата попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду у складі судді Росаріо Сальваторе Айтала, головуючого, судді Серхіо Херардо Угальде Годінеса та судді Хайкеля Бен Махфуда, видала ордери на арешт для двох осіб, пана Сергія Кужугетовича Шойгу та пана Валерія Васильовича Герасимова, у контексті ситуації в Україні за ймовірні міжнародні злочини, вчинені щонайменше з 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року”, – повідомляють у МКС.

У повідомленні зазначається, що Шойгу та Герасимов несуть відповідальність за військовий злочин у вигляді нападів на цивільні об’єкти, заподіяння надмірної шкоди цивільним особам або пошкодження цивільних об’єктів, а також злочини проти людяності.

В МКС зазначають, що два ордери на арешт були видані за клопотаннями прокуратури.

Нагадаємо, раніше у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі видали ордери на арешт двох командувачів російської армії – Сергія Кобилаша та Віктора Соколова.

Джерело apostrophe

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше