Класичні роли: особливості та нюанси
Традиційною японською закускою вважаються роли, представлені в асортименті. Основним інгредієнтом є рис особливого сорту та різноманітна начинка. Це можуть бути морепродукти (тигрова креветка, кальмар, восьминіг, краб, мідії), риба (лосось, тунець, вугор та ін.), вершковий сир, свіжі овочі тощо.
Сьогодні суші-роли можна скуштувати і в українських ресторанах, при цьому гарантується якість та свіжість продукту. Є зручна послуга – доставка, що дає змогу взяти суші роли з собою та насолодитися улюбленою стравою японської кухні вдома або на роботі. Популярними є класичні роли або як їх ще називають макі.
Із чим їдять класичні роли?
Класичні роли – різновид суші, які скручують за допомогою бамбукового килимка в рулет (лист норі як зовнішня оболонка) та розрізають гострим ножем на 6-8 рівних шматочків.
Рекомендується спробувати й оцінити різні смаки класичних ролів з метою отримати гастрономічне задоволення. На сайті суші-ресторану https://evrasia.in.ua вони представлені в асортименті, а як начинку використовують свіжий огірок, тунець, лосось, копчений вугор тощо.
Насолодитися класичними ролами пропонується в поєднанні з такими добавками:
- соєвий соус;
- васабі;
- маринований імбир.
Соєвий соус – незамінний у японській кухні, він має пікантний смак та містить велику кількість корисних речовин.
Рол злегка опускають у мисочку з соусом, а потім пробують. Васабі – гостра паста зеленого кольору з японського хрону. Відрізняється пікантною гостротою й органічно підкреслює смак класичних ролів.
Подають і маринований імбир, рожевий відтінок якому надає особливий маринад. Його рекомендують їсти в перервах між різними видами суші, щоб “очистити” смакові рецептори.
Це дасть змогу повною мірою відчути смак ролу з іншою начинкою. Класичні макі можна поєднувати і з різними напоями. Вони можуть бути як алкогольними (саке, не міцне світле пиво, біле, рожеве або сливове вино), так і безалкогольними (трав’яний або зелений чай, заварений за всіма японськими правилами).
Уникнення поширених помилок
Багато людей не знають, як правильно їсти роли. Є деякі рекомендації, з якими слід ознайомитися детальніше.
По-перше, рол опускають у соєвий соус тією стороною, де начинка, а не рис. Соус виконує роль підсилювача смаку, додає страві пікантності та насиченості. Тут головне – міра, оскільки заправка сама по собі має пряний присмак.
По-друге, за етикетом роли їдять спеціальними паличками, а не руками або столовими приборами. По-третє, маринований імбир призначений для «очищення» смакових рецепторів між різними видами ролів.
Багато хто припускається помилки і їсть його разом із суші. Якщо не вистачає гостроти, то можна покласти на них трохи гострої пасти васабі. Вона додасть своєрідної родзинки та пікантності.
По-четверте, в Японії не допускається змішувати васабі з соєвим соусом, це моветон. Дотримання простих рекомендацій дасть змогу повною мірою насолодитися улюбленою стравою та отримати гастрономічну насолоду.