Приносять хоч якусь користь: в безпілотниках ЗСУ виявлені компоненти російських БПЛА

Російські військові скаржаться на використання в безпілотниках ЗСУ витягнутих із БПЛА “Герань” компонентів. Вони встановлюються українськими фахівцями в саморобні літальні апарати.

Про це пише російський Telegram-канала Mash.

Оборонпром рф оснащує дрони “Герань” блоками “Комета”, призначеними для взаємодії з системою ГЛОНАСС. Блок знаходиться в одному з крил безпілотника. Під час вибуху воно відлітає вбік. Таким чином, блок “Комета” майже завжди залишається цілим.

Як відомо, дрони “Герань” використовуються росією масово. За рахунок цього в розпорядженні українських умільців чіпи опиняються у великій кількості. Вони встановлюють їх у безпілотники, які виробляються кустарним способом.

Російський оборонпром не тільки модифікував Shahed-136 шляхом установки в нього чіпа ГЛОНАСС, а й істотно спростив конструкцію апарату. Удосконалені дрони маркуються рф як “Герань-2”. Росіянам вдалося налагодити їхнє масове виробництво. Локалізувати випуск дронів-камікадзе на 100% вони не змогли. Частина компонентної бази, як і раніше, поставляється Іраном.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше