Масовий протест у OpenAI: Співробітники вимагають відставки ради директорів після звільнення Альтмана

Співробітники OpenAI, обурені звільненням колишнього генерального директора Сема Альтмана, підписали лист з вимогою відставки всієї ради директорів. За даними Insider, до акції протесту приєдналися майже всі працівники компанії — близько 700 з 770 осіб.

У своєму листі до ради співробітники, серед яких технічний директор Міра Мураті та головний операційний директор Бред Лайткап, заявили, що втрата Альтмана “суттєво підірвала” місію та стабільність OpenAI. У випадку невиконання їхніх вимог, багато співробітників висловили готовність піти за Альтманом у Microsoft.

Мураті також започаткувала флешмоб в X (Twitter), опублікувавши пост зі словами: «OpenAI — ніщо без своїх людей». До неї швидко долучилися інші співробітники компанії, які публікували таке саме гасло, пише DEV.ua.

Лист підтримав головний науковий співробітник компанії Ілля Суцкевер, який висловив жаль через свою ранішу підтримку відсторонення Альтмана. Він зазначив, що після обговорення ситуації з колегами та близькими осмислив свою помилку і готовий виправити її.

Також стало відомо, що Еммет Шир, колишній генеральний директор Twitch, був призначений тимчасовим керівником OpenAI. Цей крок зустрів різку критику серед співробітників, які звинуватили раду директорів у недостатній компетентності та відсутності прозорості у прийнятті рішень.

Ситуація в OpenAI викликала значну увагу у світових ЗМІ, оскільки компанія відіграє ключову роль у розвитку штучного інтелекту та є розробником популярного чатбота ChatGPT.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше