Глобальне потепління може призвести до дефіциту кави в світі
Глобальне потепління негативно позначиться на вирощуванні кави. Про це свідчать дані дослідження німецьких вчених з Потсдамського інституту вивчення кліматичних змін, пише видання Nature.
Групою дослідників була розроблена комп’ютерна модель, яка наочно показує, як кавові дерева зможуть пристосуватися до нових кліматичних умов. В результаті виявилося, що глобальне потепління може призвести до зникнення деяких сортів популярного в усьому світі напою.
Іншим фактором глобального підвищення температури є прискорення процесу дозрівання кавових зерен. Таким чином, ексклюзивні сорти стануть звичайними і незатребуваними, відзначають фахівці. Вони пропонують виробникам кави почати шукати нові території для плантацій вже сьогодні. Найбільш придатними для вирощування кави є високогірні ділянки.