iDNES: десять продуктів для якісної зарядки мозку
Існує ряд продуктів, що надають сприятливий вплив на роботу мозку. У деяких випадках вони навіть можуть запобігти виникненню хвороби Альцгеймера.
Яблука.
Завдяки антиоксиданту під назвою флавоноїд кверцетин яблука дозволяють підтримувати мозок у здоровому стані. Експерти радять щодня їсти хоча б одне яблуко.
Кориця.
Загалом цей продукт багатий на корисні речовини. Це сприяє тому, що кориця позитивно впливає на мозок, розумову активність, когнітивні здібності (допомагає зосередитися, покращує увагу, пам’ять).
Шпинат.
Містить вітаміни Е, К, кальцій, залізо, фолієву кислоту. Все це дозволяє запобігти виникненню деменції.
Оливкова олія першого віджиму.
Як показують результати дослідження вчених із Північно-Західного університету США, така олія допомагає боротися з ADDL (особливі «мозкові отрути», що викликають погіршення пам’яті, розвиток хвороби Альцгеймера) завдяки речовині «олеокантал».
Ожина.
Антиоксиданти, що містяться в цій ягоді, запобігають запаленню в клітинах мозку та сприяють взаємодії нейронів. Також, за словами вчених, ожина дає можливість краще сприймати нову інформацію.
Виноград.
Завдяки поліфенолам, які є у винограді, покращуються розумові здібності (здатність до вербального навчання, просторова пам’ять), а також взаємодія між клітинами мозку.
Каррі.
Куркумін, який міститься в одному з елементів цього продукту, запобігає розвитку хвороби Альцгеймера.
Лосось.
Докозагексаєнова кислота (DHA) – речовина, якою багатий лосось і здатна захистити від виникнення хвороби Альцгеймера. Крім того, містить даний продукт і вітамін D, що дозволяє запобігти погіршенню розумових здібностей.
Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.