Перегляд Категорії

Їжа & Напої

Ласкаво просимо до нашої рубрики “Їжа та напої”, де ми зосереджуємося на всьому, що стосується кулінарії та харчування. Від вибору продуктів до приготування страв та напоїв, ми прагнемо надати вам корисну інформацію та натхнення.

У цій рубриці ви знайдете різноманітні рецепти для будь-якого випадку, від простих страв для щоденного меню до ексклюзивних рецептів для особливих подій. Ми ділимося порадами щодо вибору та використання різних продуктів, їхніх харчових властивостей та способів зберігання.

Також ми розглядаємо різноманітні напої, від освіжаючих літніх коктейлів до зігріваючих зимових чаїв, і ділимося порадами щодо їх приготування та подачі.

Приєднуйтесь до нас, щоб відкрити для себе нові смаки, дізнатися більше про продукти та їх властивості, та надихнутися на кулінарні експерименти у вашій кухні.

Лікар розповів, чому при смаженні м’яса збільшується ризик виникнення раку

Лікар-онколог Михайло Мяснянкін розповів, чому при смаженні м'яса збільшується ризик виникнення раку. Так, за словами фахівця, смаження м'яса на соняшниковій олії провокує утворення канцерогенних речовин. Водночас вживання їжі, в якій є…

Какао виявилося надзвичайно корисним при ожирінні

Експерименти на моделях мишей наочно продемонстрували, що включення в раціон какао навіть на тлі жирної дієти покращує стан внутрішніх органів і знижує вагу. Досить імовірно, що аналогічного ефекту можна домогтися й у людей. Вчені…

Названо найкорисніший горіх для перекусу

Канадські вчені провели дослідження, вивчивши ступінь впливу мигдалю на людський організм. В результаті з'ясувалося, що процес перетравлення цього продукту допомагає знизити споживання енергії з їжі, говориться в статті, опублікованій в…

Лікарі пояснили вплив хорошого сніданку на низьку вагу

Лікарі-дієтологи прокоментували популярну думку про те, що сніданок - найважливіший прийом їжі. Як виявилося, правильний сніданок здатний сприятливо вплинути на низьку вагу. Американські вчені провели дослідження на цю тему, пише PubMed.…

Штучне м’ясо зрівняється в ціні зі звичайним до 2030 року

Протягом всього десяти років виробництво штучного м'яса, вирощеного в пробірці за допомогою поновлюваних джерел енергії, стане економічно вигідніше, ніж традиційна м'ясна промисловість. До такого висновку прийшли експерти незалежної…

Вчені: Регулярне вживання вина захищає зір

Офтальмологи з Університетського коледжу Лондона провели дослідження і встановили, що вино здатне знизити ризик розвитку катаракти. Про роботу вчених йдеться в статті, опублікованій в виданні Ophthalmology. Як зазначається, фахівці…

«Борщ наш». Україна подала заявку на внесення борщу в список спадщини ЮНЕСКО

Міністр культури й інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що досьє "Культура приготування борщу" вже направили в Париж. "Ми стали ще ближче до внесення борщу в нематеріальну спадщину ЮНЕСКО! Фінішна пряма.…

Названі здорові способи заглушити тягу до чіпсів, батончиків та газованої води

Сильне неконтрольоване бажання з'їсти шоколадний батончик, пачку чіпсів або величезну порцію закусок, приготовлених у фритюрі, швидше за все, свідчить про дефіцит якогось вітаміну або мінералу в організмі. Австралійські дієтологи…

Дослідження показали що селен захищає від ожиріння та значно подовжує життя

Експерименти показали, що простої добавки селену в раціон тварин та мікроорганізмів було досить, щоб запобігати негативним наслідкам жирного раціону, а також значно збільшити їх тривалість життя. Досить імовірно, що аналогічних результатів…

Вчені з’ясували, як буряковий сік покращує роботу мозку літніх людей

Згідно з новим дослідженням фахівців з університету Ексетера (Великобританія) вживання бурякового соку сприяє розвитку бактерій в роті, які покращують роботу мозку і зміцнюють кровоносні судини у літніх людей у ​​віці 70-80 років. Буряк,…

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше