Лікарі знайшли два простих продукти для зниження холестерину
Лікарі з американської клініки Mayo Clinic у Рочестері знайшли два простих продукти для зниження холестерину. Медики назвали своє дослідження особливо важливим, оскільки холестерин є причиною серцево-судинних захворювань. Результати опубліковані у Journal of Dhaka Medical College.
До таких продуктів відносяться жирна риба та часник. Наприклад лосось, скумбрія та сардини, завдяки вмісту кислот омега-3, здатні знижувати рівень тригліцеридів у крові. Це скорочує ризик утворення тромбів. Також ці кислоти підвищують рівень хорошого холестерину, а рівень поганого знижується. Лікарі порекомендували включати таку рибу до свого раціону двічі на тиждень.
Що стосується часнику, то завдяки вмісту в ньому аліцину дана спеція теж знижує рівень холестерину.
Медики відзначають, що скорочення вживання їжі з високим вмістом насичених жирів та збільшення кількості овочів та фруктів буде корисним усім, але особливо тим, хто контролює рівень холестерину в організмі. Крім того, слід не забувати про фізичну активність, зауважили фахівці.