Ресторатору Клопотенку не дозволили в Японії відкрити український ресторан через “російський” борщ
Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”, тож треба працювати над популяризацією української кухні у світі.
В Японії відмовили шеф-кухарю та ресторатору Євгену Клопотенку у відкритті українського ресторану через борщ, оскільки вважають цю страву російською. Про це він написав у Instagram.
Він повідомив, що вів перемовини про відкриття українського закладу в Японії, але ті йому відмовили.
“Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ — це російська страва”. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами”, — написав Клопотенко.
Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”.
“Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує”, — підсумував шеф-кухар.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
У липні 2022 року український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Нагадаємо, що у жовтні 2020 року Мінкульт повідомив, що культура приготування українського борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.