Сочевиця допомагає знизити тиск, холестерин та цукор у крові
Деяким людям їсти сочевицю просто необхідно. Наприклад, гіпертонікам чи діабетикам. Докладніше про користь цього продукту – у матеріалі.
Кому підходить сочевиця, а кому вона шкодить? Відповідь на це запитання ви знайдете в нашій статті.
На думку німецького експерта в галузі харчування Ані Швінгель Екснер, сочевиця корисна для людей з діабетом, підвищеним артеріальним тиском та високим рівнем холестерину.
Як зазначає Екснер, сочевиця, як і більшість зернобобових, багата на харчові волокна, що допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, продовжити почуття ситості та стимулювати травлення. Крім того, вона містить велику кількість вітамінів групи В та заліза.
Сочевиця багата на білок. У сухому вигляді на нього припадає 20% продукту, а приготовленому – від 5 до 9%.
Поєднуючи сочевицю з крупами, цільнозерновим хлібом і макаронами, можете бути впевненими: ви забезпечуєте організм усіма необхідними для нормального функціонування білковими елементами без потреби в м’ясних і молочних продуктах. Тому сочевиця є ключовим компонентом дієти вегетаріанців.
Водночас, за словами німецького експерта, сочевиця шкідлива для людей, які страждають на подагру, оскільки містить пурин. Вступаючи в організм, він перетворюється на сечову кислоту, що, своєю чергою, призводить до загострення проблем з подагрою.
Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.