У Польщі створили морозиво, яке уповільнює старіння

Вчена Катаржина Школьницька з Технологічного університету Західної Померанії в Польщі створила рецепт морозива, яке уповільнює процес старіння і позитивно впливає на самопочуття, пише The First News.

Школьницька запропонувала використовувати при приготуванні морозива не звичне молоко, а сколотини – знежирені вершки, які виходять при виробництві масла з коров’ячого молока. Маслянка багата фосфоліпідами й сфінголіпідами, які покращують стан організму.

Так, ці речовини знижують рівень поганого холестерину, а також підтримують роботу нервової системи. Крім того, фосфоліпіди та сфінголіпіди покращують концентрацію і сприяють процесу навчання. Морозиво, приготоване зі сколотин, є більш поживним при меншій калорійності.

«Морозиво зі сколотин виходить повітряним без використання емульгаторів і стабілізаторів. Це відмінний легкий десерт», – підкреслила винахідниця.

Раніше повідомлялося, що в Італії заборонять погане морозиво. Влада боротимуться проти використання стисненого повітря в приготуванні цього десерту. Його додають, що морозиво виглядало більш об’ємним.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше