В Італії заборонять погане морозиво

Влада Італії оголосили війну недобросовісним продавцям морозива. Деякі підприємці використовують стиснене повітря для того, щоб холодний десерт виглядав більш об’ємним, пише газета La Repubblica.

Законодавці хочуть карати продавців, які не дотримуються стандарти якості знаменитого джелато, в розмірі до 10 тисяч євро. Однак дана ініціатива була негативно зустрінута бізнесменами. За їх словами, використання стисненого повітря не завжди говорить про непрофесіоналізм.

«Італійське морозиво – один з гастрономічних символів країни поряд з пастою та піцою. Однак наші закони не захищають кустарне морозиво і виробників, які його виготовляють», – сказав один з авторів законопроекту сенатор Ріккардо Ненчіні.

Документ також забороняє використання в морозиві штучних ароматизаторів, барвників і гідрогенізованих жирів.

Нагадаємо, два роки тому виробники італійського морозива, приготованого за старовинним тосканським рецептом, звернулися до ЮНЕСКО з проханням включити ласощі в список нематеріальних об’єктів культурної спадщини. Йдеться про джелато (холодний десерт з бісквіту та морозива).

Джерело repubblica

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше