ЗСУ ліквідували склад з іранськими дронами, інструкторів та курсантів рф

Удар був завданий по 726-у учбовому центру військ ППО рф під містом Єйську, звідки здійснювались пуски Shahed-136 та тренувались розрахунки

Військово-морські сили ЗСУ офіційно повідомили про результат удару в ніч на 21 червня 726-го учбового центру військ ППО рф, який знаходиться під містом Єйськ у Краснодарському краї на березі Азовського моря.

Саме з цієї військової бази рф регулярно завдавала ударів Shahed-ми, а також проводила підготовку розрахунків. Але супутникові знімки, які до речі оприлюднив OSIN-аналітик Brady Africk, красномовно продемонстрували результат атаки:

На фото на наступний день після атаки, яка була здійснена у взаємодії зі Службою безпеки України, видно повністю знищену будівлю, що могло статися лише у випадку надпотужної детонації, скоріш за все, самих Shahed-ів, а також пошкодження ще однієї будівлі.

“Окрім засобів ураження, також було знищено кваліфікованих інструкторів, які готували персонал з обслуговування пусків Shahed-136 / Герань-2 та тих курсантів, яких навчали завдавати ударів по території України за допомогою іранських безпілотних систем”, – йдеться у повідомленні ВМС ЗСУ.

Чим саме був завданий удар не повідомляється, але у той день так зване міноборони рф традиційно повідомило про “успішне перехоплення” одразу 70 БПЛА над поки окупованим Кримом та над акваторією Чорного моря, а також 43 дронів над Краснодарським краєм.

Водночас в цій ситуації більш цікаво те, що результативний удар дронами прийшовся по учбовому центру військ ППО рф. Який до того ж знаходиться поряд з авіабазою “Єйськ”, яка є не лише тренувальною, а й місцем базування фронтових бомбардувальників Су-34, один з яких врізався у житловий будинок у жовтні 2023 року. Тобто за будь-якою логікою це об’єкт мав бути прикритий засобами ППО, бо банально сам є позиційним районом протиповітряної оборони.

Джерело defence-ua

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше