У Польщі створили морозиво, яке уповільнює старіння
Вчена Катаржина Школьницька з Технологічного університету Західної Померанії в Польщі створила рецепт морозива, яке уповільнює процес старіння і позитивно впливає на самопочуття, пише The First News.
Школьницька запропонувала використовувати при приготуванні морозива не звичне молоко, а сколотини – знежирені вершки, які виходять при виробництві масла з коров’ячого молока. Маслянка багата фосфоліпідами й сфінголіпідами, які покращують стан організму.
Так, ці речовини знижують рівень поганого холестерину, а також підтримують роботу нервової системи. Крім того, фосфоліпіди та сфінголіпіди покращують концентрацію і сприяють процесу навчання. Морозиво, приготоване зі сколотин, є більш поживним при меншій калорійності.
«Морозиво зі сколотин виходить повітряним без використання емульгаторів і стабілізаторів. Це відмінний легкий десерт», – підкреслила винахідниця.
Раніше повідомлялося, що в Італії заборонять погане морозиво. Влада боротимуться проти використання стисненого повітря в приготуванні цього десерту. Його додають, що морозиво виглядало більш об’ємним.